neděle 17. dubna 2016

SkinUp - nanotechnologie v kosmetice - hudba současnosti

Co je to nanotechnologie? K čemu může být dobré pracovat v nano měřítku, což je asi jedna tisícina tloušťky lidského vlasu? A jak tento obor souvisí s kosmetikou? Tyto a spousty dalších otázek jsem si kladla, když se mi dostalo možnosti otestovat přístroj SkinUp na hydrataci a omlazení pleti. Jelikož jsem v jádru technický typ, zaujalo mě, že se nejedná o klasický kosmetický produkt: krém, sérum ani masku, ale že jde o elektronické zařízení velikosti menšího mobilu, které mi má jakousi jemnou chladivou mlhou hydratovat, osvěžit a celkově omladit pleť. No proč ne?

Přišel mi přístroj SkinUp v bílé barvě (v nabídce je i černé provedení). Na první pohled vypadá skutečně jako menší mobil s výsuvným krytem, perfektně padne do ruky a vejde se do každé i sebemenší kabelky. Tím pádem je po ruce kdykoli potřebujete osvěžit (v práci, v letadle, doma, v obchodě, v létě u bazénu...). Navíc je dodáván i se samostatným pouzdrem, které jej ochrání od poškrábání.

A jak to celé funguje?

Přestože přístroj vzhledově připomíná mobilní telefon, na rozdíl od dnešních chytrých mobilů je se SkinUpem velmi jednoduché pořízení, zvládne to i bez návodu skutečně každý.
V zadní části přístroje se odkryje kryt, pak malá plastová záklopka. Do otvoru nalijete buď rovnou z lahvičky (jako já) nebo pro méně šikovné přiloženým dávkovačem (lahvičkou se zúženým hrdlem) sérum dle vlastního výběru, pak už jen stačí zpět zavíčkovat, zakrýt kryt a je to.
Samotná aplikace na pleť je něco, co zvládnete i poslepu (tedy já aplikuji vždy se zavřenýma očima tak jako tak, abych si do nich nenastříkala). :-)
Stačí jen odsunout přední výsuvný kryt (něco podobného jsem viděla u starších mobilů), tím se aktivuje ultrazvuková technologie a objeví se kovové kolečko, ze kterého začne okamžitě vycházet proud jemné chladivé mlhy.
Mlha je o hodně jemnější než z klasického spreje/termální vody, vypouští se po dobu 30 sekund, ve vzdálenosti 10-15 cm od obličeje (SkinUp je ale možné použít na jakékoli partie, klidně i na nohy, když Vám to udělá dobře).
Aplikace je téměř neslyšná (no jo, ultrazvuk), přístroj jen jemně šumí, takže diskrétnost je zaručena. Můžete skončit i dříve než za 30 sekund, uzavřením výsuvného krytu, ale kdo by to dělal, když je to tak příjemné? Po ukončení aplikace spustíte kryt a je hotovo. Není třeba se pleti dotýkat ani nic umývat, aplikace je zcela bezkontaktní. Po použití zůstanou na pleti minikapičky (spíše jakoby ojínění), které se po chvilce samo vsaje. Není už nutné použít hydratační krém, takže i tady vidím úsporu.
A kde je tedy to nano? Ultrazvuková technologie rozbíjí částice vody na jednotlivé molekuly, a tím zvyšuje absorbci aktivních látek do hlubších vrstev pokožky. Jak už jsem se zmínila, jedna aplikace trvá pouhých 30 sekund a tento čas si na sebe najde skutečně každý. I nanesení hydratačního krému mi někdy trvá déle. A co mě zaujalo, je možné jej použít i na hotový make-up, mlha je natolik jemná, že jej nepoškodí.
Do přístroje se používají speciální séra (pozor, není doporučeno experimentovat s obyčejnou či termální vodou), která jsou jako jediná na světě vyrobena z kompletně ve vodě rozpustných přírodních ingrediencí. Složení séra ruku v ruce s aplikací přístrojem SkinUp zajišťuje maximální anti-aging efekt a hydrataci pleti.

Základ séra je na přírodní bázi, jde o kyselinu hyaluronovou a silné antioxidanty: kyselinu lipoovou a koenzym Q10, které pomáhají oddálit stárnutí kůže. Své pleti tak dodáte stejné látky, jaké by se k ní dostaly formou aplikace kvalitního krému. Ovšem s tím rozdílem, že SkinUp séra můžete aplikovat i přes make-up a tak často, jak jen potřebujete, klidně i 5x denně.
SkinUp je určen pro všechny věkové kategorie a typy pleti, pro ženy i muže. Séra jsou nabízena v 5 vůních od neutrální, přes vůně růže s fíkem a kokos (které ocení především ženy), po spíše mužské vůně santalové dřevo a černý pepř. Všechny vůně jsem vyzkoušela a mojí TOPkou se stala růže s fíkem. Přítel zvolil vůni černý pepř.

Doporučené použití:

  • Během celého roku min. 2x denně jako prevence proti stárnutí pokožky
  • Na dovolenou v létě – ochrana před slunečním zářením - dehydratací
  • Na cesty do auta, do letadla – kdykoliv při pocitu únavy
  • Klimatizované prostory – okamžitá hydratace během 30 sekund
  • Pro muže – after shave, mohou použít jako vodu po holení
  • Pro modelky, moderátorky, herečky před líčením, blogerky – Skin up vytvoří dokonalý podklad pro make up během 2 minut a osvěží i přes hotový make-up!
  • Na kteroukoliv část těla, krk, dekolt, ruce, nohy – fantazii se meze nekladou
  • Pro delší aplikace neexistují žádné kontraindikace, SkinUp můžete používat kdykoliv se vám zachce!

Kolik SkinUp stojí?

Dárkovou sadu, která obsahuje přístroj s ochranným obalem, mikro USB nabíjecí kabel, plnící lahvičku a 2 x 50 ml anti-aging séra můžete pořídit za 2 800 Kč. Ideální jako dárek pro ženu i muže (muži jistě ocení jak celou technologii, tak i možnost vynechání after shave po holení). Náhradní naplně 50 ml lze dokoupit za 750 Kč a vydrží cca 4-6 týdnů (60 aplikací). Naplněný Skin Up vydrží cca na 10 aplikací. nabitý přístroj zvládne přibližně 20 aplikací. Investice zdá se být trochu vyšší, ale za ten pocit to skutečně stojí a pleť Vám to oplatí už po pár týdnech používání.
Do budoucna se vyvíjí speciální sérum na podporu růstu vlasu s obsahem keratinu a Panthenolu a mnoho dalších vůní... no na to si určitě počkám, téma vypadávání vlasů je u mě stále aktuální.

SkinUp je pro mě nejen novinkou v péči o pleť, ale přinesl mi také v uspěchaném dni alespoň na kratičký čas příjemný pocit relaxace a pohody. A kromě toho, po 14 dnech používání je má pleť pevnější a výborně hydratovaná!!!

Kde SkinUp seženete?

SkinUp je dovážen přímo od italského  výrobce výhradními dovozci pro ČR a SR, kosmetickým salonem Korunka se sídlem v Praze, který působí na trhu již 18 let. Kromě již zmiňovaného přístroje SkinUp, který je zde možno zdarma vyzkoušet a případně zakoupit, nabízí salon kompletní služby v péči o obličej i celé tělo a ošetření špičkovými francouzskými přístroji. Mě zaujaly hlavně tyto:
  • ošetření přístrojem Duolift Expert – jarní restart pleti
  • ošetření přístrojem Duolift Sequential (novinka) - hloubkové omlazení pleti
  • depilace cukrovou pastou a brazilská depilace
Tak si říkám, že potřebuji trochu vydechnout a asi si v nejbližší době udělám wellness cestu do Prahy.

Co Vy, jak jste na tom s hydratací pokožky? Už jste vyzkoušeli SkinUp? Jaké jsou Vaše zkušenosti? Znáte pražský salon Korunka a byli jste s jejich službami spokojeni?

2 komentáře :

  1. Parádní recenze, kdybych skin up neměla, hodně byste mě nalákala! Ale mám ho a také mohu doporučit, je to super věc, hlavně se mi líbí, jak je to diskrétní, elegantní vzhled a ta mlha je fakt mlha, moc příjemné..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ano, kdo ho jednou zkusí, už těžko ho dá z ruky. A teď na léto ideální záležitost.

      Vymazat