čtvrtek 18. srpna 2016

Bio bambucké máslo z dílny Aromatica

Dnes Vám přináším recenzi tělového balzámu v bio kvalitě a v netradiční formě aplikace. Asi každá z nás vlastní nějaký tělový balzám v tubě nebo zavírací/šroubovací dóze, kdy je nutná při aplikaci účast rukou pro nanesení i rozmazání po těle. Tato část s tělovým balzámem ve formě výsuvné tyčinky tzv. "sticku" odpadá.
Nejenže tak zamezíte znečištění balzámu rukama, zabráníte i nechtěnému umaštěnému pocitu rukou (který doslova nesnáším). Tuto formu jsem testovala poprvé a byla jsem z ní nadšena. Nejde ale jen o formu, já jsme se zaměřila i na obsah a účinek, a ten mě také velmi uspokojil.

Já i dcera trpíme atopickým ekzémem, jehož projevy se nám vrací po vlnách. Suchá svědivá místa, která nutí k poškrábání (po kterém svědí ještě více) a podrážděná pak děsně štípou po nanesení čehokoli. No hrůza.

Vyzkoušely jsme už řady produktů na zmírnění obtíží svědění vysušené pokožky. Některé byly fajn a hodně nám pomohly, jiné byly průměrné a některé se nedaly použít, jak při aplikaci na podrážděnou pokožku štípaly. Proč ale stále saháme po nových a  nových produktech? Proč se nespokojíme s tím, co nám vyhovovalo? Asi hlavním důvodem je to, že každá pleť si po čase zvykne na péči, které se jí dennodenně dostává, a po čase už nereaguje tak dobře a rychle jako na počátku používání nového produktu. Proto se snažím péči o ekzém stále měnit, také na trhu se pořád objevují nové a nové (a někdy i lepší) věci, které stojí za vyzkoušení a za zmínku. Jedním z nich je právě tento výsuvný stick čisté bio bambucké máslo s kokosovým olejem značky Aromatica.
Už nápis bio mě vždy potěší na první pohled, protože je zárukou přírodních produktů té nejlepší kvality (o čemž svědčí certifikát CPK BIO) a většinou je dělaný s láskou k přírodě a tedy i k pleti. Bio produktům prostě v tomto věřím více než chemii potažmo farmacii, která právě co se týče péče o ekzémy dokáže sice rychle ulevit, ale na pokožce může nadělat někdy pořádné nezvratné změny.
Toto bambucké máslo se dá aplikovat na celé tělo, mě se ale zdá, že forma sticku je spíše určena právě na aplikaci lokálně, což mi naprosto vyhovuje, protože ekzém se zpravidla nevyskytuje na velkých plochách, ale jen na určitých menších místech (záhyby rukou, nohou, apod.). Doporučila bych jej každému, koho trápí suchá až šupinatá místa, ať už na obličeji nebo někde na těle. Pro citlivou pleť ideální produkt.

Aplikace


Nanesení je velmi jednoduché, tyčinka se klasicky vyšroubovává točením závitu v dolní části válečku a překvapilo mě, kolik jí tam je. S takovou zásobou (75 ml) vydrží při každodenním promazávání minimálně 3 měsíce, možná i déle. Tyčinka je poměrně tuhá, pokud byste ji ale nechali při vyšší teplotě než 25 stupňů, což je v létě reálné, mohla by Vám díky vlastnostem obsaženého kokosového oleje dost výrazně změknout, takže na to pozor!

Hlavní výhodu vidím v tom, že stačí skutečně nanést jen tyčinkou, není třeba se obsahu vůbec dotýkat, čímž se snižuje pravděpodobnost zanesení nečistot do podrážděné pokožky a zvýší se rychlost hojení ekzému či jiného kožního problému. Samozřejmě je možné i rozetřít následně rukama a vmasírovat.

Mé dojmy


Pokožka je pocitově ihned po nanesení krásně hydratovaná, promaštěná a vláčná/zjemněná, i vyloženě šupinatá místa okamžitě dostanou potřebnou dávku hydratace. Po nanesení jsem měla trochu lepivý pocit, který ale po chvilce zmizel (balzám se velmi rychle vstřebává). Připodobnila bych pocit jako po nanesení vazelíny.

S vazelínou se tak trochu pojí i můj další vjem, a to ten čichový. Toto bambucké máslo mi ničím nevoní, je totiž bez parfemace a vůní mi připomíná právě již zmiňovanou vazelínu, možná vzdáleně i cítím lehkou vůni oříšků.

Ale určitě se nejedná o produkt, který bych si kupovala kvůli jeho vůni. Pokud bych hledala balzám po koupeli, kterým bych chtěla oslnit partnera, sáhla bych jistě po jiném. :-)
Dalším plusem pro tento balzám je jeho nulová dráždivost vůči citlivé pokožce, nedostavilo se žádné štípání, naopak pokožce se ulevilo od nepříjemného svědění a napětí, což je přesně to, co u produktů péče o ekzémy hledám a požaduji.

Něco málo ke složení: 


Bambucké máslo
- výborně hydratuje, snadno se vstřebává, pokožku zjemňuje, zvláčňuje, zároveň ji zanechává prodyšnou, zvyšuje elasticitu pleti, podporuje regeneraci, vývoj zdravé tkáně a hojení. Je vhodné pro péči a ochranu všech typů pleti, včetně atopické či dětské. Je předurčeno zejména k péči o citlivou a problematickou pleť, pleť suchou, namáhanou, popraskanou či šupinatou. Díky tvorbě vyživujícího ochranného filmu na pokožce je máslo vhodné pro ochranu pleti před nepříznivými vnějšími vlivy (vítr, mráz, vlhkost).

Kokosový olej - pomáhá zklidnit podrážděnou a zánětlivou pokožku, má protizánětlivé účinky, je vhodný pro ošetření pokožky citlivé a problematické se sklony k dermatózám, lupence, atopickému ekzému a akné.  
Kromě hlavních složek, bambuckého másla a kokosového oleje, obsahuje ještě včelí vosk, kandelilový vosk, karnaubský vosk a Tocopheryl acetate (acetát vitaminu E). Nic víc, žádné další přísady totiž nejsou třeba.


Čisté bio bambucké máslo od Aromaticy lze zakoupit za férovou cenu již od 100 Kč. Tak neváhejte, už nemusíte být sušinky!


Máte zkušenosti s touto novinkou? Jak Vám vyhovuje tato forma aplikace? Podělte se se mnou o své dojmy! Těším se na Vaše komentáře.

Žádné komentáře :

Okomentovat