pátek 24. června 2016

Clinical Anti-aging - zaměřeno na oční okolí

V dnešní recenzi bych se ráda věnovala značce přírodní kosmetiky Clinical, kterou možná většina z Vás zná ve spojení s vlasy. Známější je asi pojem Clinical Hair-care – vyživující komplex pro vlasy, kterému bych taky chtěla věnovat jednu svou recenzi v sekci Vlasová péče a styling. Dnes se ale zaměřím na oči a oční okolí, tedy oblast, která nás s přibývajícím věkem začíná trápit asi jako první. I já už zaznamenávám první vrásky kolem očí, a tak jsem byla velmi ráda, když jsem v balení Clinical Hair-Care péče o vlasy našla Vyhlazující oční sérum 15 ml ZDARMA.

Proč se vlastně vrásky v okolí očí tvoří tak snadno? Prý je tam nejtenčí kůže na těle a ta je velmi náchylná na působení vnějších vlivů (stres, kouření, UV záření, nevhodná strava a znečištěné životní prostředí). Vědci předpokládají, že až z 80% tyto vnější faktory ovlivňují rychlost, s jakou bude naše pleť stárnout
Takže má rada zní: zapomeňte na stres, nekuřte, sluňte se jen se silnou ochranou, zdravě jezte a choďte hodně do přírody!


Aktivní látky 

Zdroj: www.clinical.cz
Hlavní aktivní látkou séra je lidské kůži přirozený lipid, Ceramid 3, a to v několikanásobně vyšších koncentracích, než při kterých byl klinicky ověřen jeho účinek na ochranu kožní bariéry. Dále je to avokádový olej stabilizovaný vitamínem E, který se dobře vstřebává a pečuje o pokožku a alantoin, který jemnou kůži regeneruje.

Sérum je obohaceno o jedinečnou Lumi and skin correction technologyTM, která zajišťuje okamžitý a dlouhodobý efekt pro svěží pleť bez vrásek. Dlouhodobě hydratuje pokožku, ochraňuje kožní bariéru a omezuje tak tvorbu nových vrásek. Zároveň okamžitě rozjasňuje oční okolí díky speciálním pigmentům a kryje již vzniklé drobné vrásky pomocí speciálních mikročástic.


A jak toto celé funguje?

Díky speciálním různobarevným pigmentům na minerální bázi, které jsou vhodně nakombinovány právě pro oblast očního okolí, dochází ke sjednocení barevnosti pleti. Od pigmentů se odráží světlo, které oční okolí rozjasňuje, avšak bez nadměrného lesku, jako tomu může být u běžně používaných perlových pigmentů. Drobné mikročástice speciálního tvaru vyplňují vrásky a zároveň rozptylují dopadající světlo. Tak se jemné vrásky v okamžiku stávají neviditelnými. Nejde tedy o nějaký zázrak, který by vrásky odstranil a vyhladil, ale spíše o oklamání oka, optický jev, který má vrásku zneviditelnit.


Vlastní dojmy z testování

Sérum je vlastně takový lehký krémík bílé barvy, žádná výrazná vůně se nekoná, ale to ani u očních sér neočekávám. Dobře se nanáší a ihned vstřebává. Žádných okamžitých viditelných změn jsem si nevšimla, co se optického zmizení vrásek týče, pořád tam jsou. Ale pleť okolo očí je jednoznačně vláčnější, vyživená a projasněná, dobře hydratovaná, sérum vůbec nedráždí oko, což je super. 

Balení není velké, 15 ml, ale stačí skutečně jen maličko, takže vydrží poměrně dlouho. Já ho používám denně už dva měsíce a pořád ještě mám z čeho brát.

Sérum bohužel nelze sehnat samostatně (alespoň mě se to při mém pátrání na netu nepodařilo), ale můžete jej získat jako já zdarma spolu se zakoupenými tobolkami Clinical Hair-care zde.

Určitě bych nejen já uvítala možnost zakoupení séra samostatně, i když nedokážu ani odhadnout jeho cenu.


Kolik byste byla ochotna do tohoto séra investovat? Už jste jej vyzkoušela? Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Žádné komentáře :

Okomentovat