Asi každého z nás občas skolila nějaká ta viróza a ani mě se to letos na podzim nevyhnulo. Člověk je pak bez energie, nic ho nebaví... Shodou okolností to na mě přišlo právě v době, kdy mě v balíčku od Dr. popova čekal doplněk stravy Grepavit. Můj doktor mi doporučil spolu s další medikací zvýšenou konzumaci vitamínu C, čímž mi jen potvrdil, že výběr tohoto produktu byl trefou do černého.
Chuťově mi Grepavit sedl, pravidelná konzumace mi nedělala problém (u snídaně, oběda a večeře spolu s nápojem) a snad i díky Grepavitu má viróra brzy odezněla. Teď se cítím zas plná sil a energie.
Doporučuji jeho pravidelnou konzumaci hlavně v období zvýšeného výskytu nemocí nebo v době oslabení organismu stresem, fyzickým vyčerpáním apod. Vzhledem k tomu, že se nejedná o žádné prášky nebo tobolky (což nemusím), i já se k němu jistě v budoucnu vrátím.
Ne každý spořádá denně kilo citrusových plodů, aby dodal tělu tu správnou zvýšenou dávku céčka. Proto mi Grepavit od Dr. Popova - výtažek z jader grapefruitu - přišel jako rozumné a pohodlné řešení na posílení mé nabourané imunity.
Grepová jádra navíc od vitamínu C obsahují ještě i kyselinu listovou, železo, draslík a vápník. Nejvýznamnější složkou jsou ale vysoce účinné bioflavonoidy, označované také jako vitamín P. Díky těmto složkám grepová jadérka podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Přípravek navíc neobsahuje alkohol, takže jej mohou užívat i děti nebo řidiči.
Něco málo o vitamínu P, co jsme dříve nevěděla
V kombinaci s vitamínem C prý dělá zázraky. Jednou z jeho důležitých funkcí je jeho antioxidační působení v lidském organismu, druhý největší vliv má na cévní systém těla (zpevňuje žilní a cévní stěny, snižuje propustnost kapilár a svoje uplatnění takto nachází i při léčbě bércových vředů, křečových žil, krvácení z hemeroidů a některých otoků). Jeho pozitivní vliv je dokázán i při léčbě dalších kardiovaskulárních potíží a nádorových onemocněních.
Obecně se bioflavonoidy (vitamín P) nacházejí v citrusovém ovoci (hlavně v nahořklých blankách dužiny citrusových plodů), hroznech, švestkách, višních, jahodách, meruňkách, černém rybízu, v třešních, šípku, pohance, cibuli, brokolici, mrkvi, listové zelenině, čaji, obilovinách a také v čokoládě.
Při doporučeném dávkování 5-15 kapek 3x denně mi 25ml balení Grepavitu postačilo na cca měsíc a půl, tudíž po celou dobu nemoci i na následné doléčení, což považuji za zcela dostačující.
Na obalu bylo doporučeno nakapat Grepavit do 100 ml vody a následně vypít, což jsem ze začátku dělala, ale moje zvědavost byla větší, a tak jsem chtěla zjistit, jak chutná Grepavit v koncentrované verzi a nakapala si dávku na lžičku.
Takto mi chutnal mnohem více a po zapití vychlazeným čajem (vysoké teploty mají nepříznivý vliv na vitamín P) mi tato forma vyhovovala více, a proto jsem u ní zůstala.
Takto mi chutnal mnohem více a po zapití vychlazeným čajem (vysoké teploty mají nepříznivý vliv na vitamín P) mi tato forma vyhovovala více, a proto jsem u ní zůstala.
Doporučuji jeho pravidelnou konzumaci hlavně v období zvýšeného výskytu nemocí nebo v době oslabení organismu stresem, fyzickým vyčerpáním apod. Vzhledem k tomu, že se nejedná o žádné prášky nebo tobolky (což nemusím), i já se k němu jistě v budoucnu vrátím.
Grepavit a spoustu dalších skvělých produktů je možno zakoupit v eshopu Dr. Popova.
Žádné komentáře :
Okomentovat