čtvrtek 23. října 2014

Kosmetika Minus 417 podrobena 2měsíčnímu testování


Dnes jsou to přesně dva měsíce, co mi přišla zásilka z e-shopu NuSpring a co jsem začala testovat tři produkty kosmetiky z Mrtvého moře značky Minus 417. Ráda bych se s Vámi podělila o své dojmy, které jsem si v průběhu testování na tyto produkty udělala. Po 8 týdnech si už troufám říct, že v mém testu prošly na výbornou.
Pokud jste ještě nečetli můj úvodní článek k prvnímu setkání s kosmetiku Minus 417, o prvním zkoušení, složení výrobků, prvních dojmech, určitě to udělejte, abyste měli ucelený pohled na průběh celého testování.

Na úvod bych ráda zopakovala, že mám pleť hodně komplikovanou, velmi citlivou (pokud se jí v kosmetice něco nelíbí, buď zčervená nebo začne svědit, no prostě žádný ideál). V T-zóně (čelo, nos) ji mám mastnější, jinak spíše suchou, občas až šupinkovatou. Od puberty mám akné (i když žádná tragédie, ale i občasný pupínek dva, když zrovna chcete být krásná, dokáže pěkně nazlobit) a rozšířené póry. Má pleť je atopická a kortikoidy používáné hlavně v dětství na obličeji na ni napáchaly velké škody, je nestejnoměrně zabarvená, ztenčená a hlavně hooooodně citlivá. Pro názornost, takto vypadala moje pleť před započetím testování, zcela nenalíčená.

Ale vraťme se k produktům, které jsem měla možnost otestovat. Tyto mi byly vybrány na základě popisu mé pleti a zaměřeny byly hlavně na pomoc s aknózní pletí. Jak je všem jistě známo, akné je důsledkem nesprávného nebo žádného čištění pleti, kdy při nadměrné tvorbě kožního mazu a taky s pomocí baktérií dojde k ucpání pórů a případně i k zanícení. Abychom s akné zatočili už v zárodku, pokud k němu má naše pleť sklony, je třeba dbát na dokonalou hygienu pleti minimálně 2x denně. No a samozřejmě také velkou roli hraje výběr kosmetiky, kterou k tomuto čištění a následnému ošetření použijeme.

Mě se nejvíce osvědčilo čisticí bahenní mýdlo, které jsem aplikovala na vodou zvlhčenou pleť ráno i večer, občas, když jsem měla pocit většího promaštění během dne, tak i přes den. Mýdlo jsem pěkně napěnila a čistila od mastnoty a nečistot po dobu cca 1 minuty. Většinou se každý zaměřuje jen na oblast obličeje, ale neméně důležité je při čištění neopomenout přechody pleti a vlasů a podbradek, kde akné také často vzniká. Asi po 14 dnech používání jsem mýdlem začala mýt i oblast výstřihu (kde mi také občas nějaký ten pupínek vyskočí) a záda (tam se mi také ve větší míře tvoří kožní maz). A musím říct, že i na těle se mýdlo osvědčilo, je vážně perfektní! Po umytí je pleť i kůže těla čistá, příjemně matná a přitom netáhne, nepne. Mýdlo je lehce cítit bahnem, ale i na to jsem si rychle zvykla a časem mi to ani nepřišlo, dokonce mi ta vůně začala být příjemná.

Co mé pleti nesedlo a bylo tedy po 2 týdnech užívání vyřazeno, byl čisticí gel na všechny typy pleti. Našel ale uplatnění u mé kamarádky, která má méně citlivou pleť a asi i více mastnou, protože s ním žádné problémy jako já neměla a dokonce si ho velmi chválila. Gelík má velmi příjemnou svěží vůni, tou mě nadchl, na navlhčené pleti se hezky nanáší a práce s ním byla jako balzámem na pleť, ale já jsme měla problém po jeho aplikaci, kůže mě svědila a táhla, vysoušela se. Proto jsem, i po poradě s odbornicí z NuSpring, jeho testování ukončila.  

Hodnocení kamarádky s mastnou pletí po 6 týdnech používání: pleť nádherně vyčištěná, zmatnělá, staženější póry, akné se netvoří a pokud se objevil jeden dva pupínky za celou dobu testování, do 1 dne byly pryč bez vnějšího zásahu, jen díky důkladnému čištění gelem. Maximální spokojenost.

Můj zatím top produkt značky Minus 417 jsem si nechala na konec, no i při samotné každodenní péči jsem jej aplikovala vždy na závěr - zklidňující výživný krém

V prvních 14 dnech testování, kdy jsem ještě používala na čištění gel viz výše, udělal skutečně velkou práci v tom, aby zklidnil mou svědící a vysušenou pleť. Měla jsem po něm trochu sušší pocit na pleti (viz mé první testování), ale i to jsem časem vychytala a to tak, že jsem krém nanášela ihned po čištění, ještě na mírně vlhkou pleť. Nanášel se pak krásně, i vstřebávání bylo mnohem snažší než při aplikaci na suchou pleť. Cílem tohoto krému je uklidnit podrážděnou pleť, zmírnit svědění, hydratovat, zmatnit a já bych dala ruku do ohně za to, že všechny tyto atributy krém splňuje na výbornou, a to s výdrží během celého dne. Zklidnění pleti je okamžité, svědění mizí lusknutím prstu (tedy spíše nanesením krému). Matující funkce je doslova viditelná, není už nutné používat matující pudry a podobné přípravky, které akorát ucpávají póry, a  tím náš problém - akné ještě zhoršují.

Moje první setkání s kosmetikou Minus 417 bych celkově hodnotila kladně, až na gelík, který mé pleti nesedl, i když méně citlivé pleti kamarádky vyhovoval dokonale. Po dvou měsících používání produktů minimálně 2x denně ráno a večer se má pleť viditelně zlepšila, černé tečky ani pupínky se neobjevují, i lesk v T-zóně je minimální a celkově mi připadá i barva pleti živější a sjednocenější (viz foto po 2měsíčním testování bez make-upu).

Už se mooooc těším na objevování dalších přírodních produktů kosmetiky z Mrtvého moře, ať už v péči o pleť, pokožku těla či vlasy. Výběr produktů je rozmanitý a chuť vyzkoušet něco nového veliká.

Přehled všech produktů kosmetiky Minus 417 najdete v e-shopu NuSpring.

2 komentáře :

  1. Čistící gel Vám nesedl, protože obsahuje SLS a to je dost dráždivá látka, divím se, že ho tam mohou dávat. Kosmetika složením vypadá celkem slušně až na propylene glycol téměř v každém jednotlivém výrobku to také není úplně top věc. Jinak Zklidňující výživný krém je super. Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za komentář, na SLS si tedy budu v budoucnu dávat pozor. Moje pleť je hodně citlivá, a tak se hned ozve,když jí něco nesedne.

    OdpovědětVymazat