čtvrtek 5. června 2014

C.L.A. 1000 - štíhlá do plavek

Léto se blíží a s ním i období, kdy se každá z nás snaží dostat svou figuru do jakés takés formy "do plavek". Ani mě se to letos nevyhnulo. Shodou náhod se mi podařilo získat k vyzkoušení přípravek, který by mi k tomu měl pomoci - doplněk stravy C.L.A. 1000 FORTE od firmy HEMA.

Trochu teorie na úvod

O co se jedná, jaké jsou jeho účinky? C.L.A je znám jako přípravek na podporu odbourávání podkožního tuku. Jeho význam je však daleko komplexnější pro zdraví organismu, kromě avizovaných účinků na tělesnou hmotnost působí na celkovou regeneraci, růst svalové hmoty, ale i jako prevence proti rakovině.


Nízký podíl ve stravě

Konjugovaná kyselina linolová (C.L.A) je zdravým tukem, patří mezi omega-6 mastné kyseliny. Zdravé tuky samy o sobě pomáhají redukovat tělesnou hmotnost a tak by jich mělo být ve stravě dostatečné množství oproti nasyceným tukům, které jsou potřebné méně. Přirozeně se vyskytuje v hovězím masu a mléčných výrobcích. Naneštěstí je podíl v těchto potravinách snížen nesprávnými postupy při krmení zvířat, a to až o více než 60%. Právě produkty z chovů využívající volný pohyb svých stád po zelených pastvinách jsou na C.L.A. nejbohatší. Vědci se dokonce domnívají, že tento úbytek konjugované kyseliny linolové v přirozené stravě by mohl mít vliv na zvýšený výskyt civilizačních chorob jako rakovina, kardiovaskulární nemoci a obezita.

Pomáhá odbourávat tuk

C.L.A. se však prezentuje především jako doplněk stravy pro lepší odbourání tuků. Pochopitelně je ideální před jeho nasazením vykonávat pravidelnou pohybovou aktivitu, přijímat vyvážené množství energie, která by při redukci hmotnosti měla být v mírném deficitu čili víc energie vydávat než přijímat. Pakliže je toto splněno, doplňky stravy mohou o trochu urychlit tento proces a zároveň pomohou udržet na těle požadovanou svalovou hmotu, což je zcela zásadní podmínka pro úspěch.

Velmi zajímavým předpokládaným účinkem se jeví tzv. noční spalování tuků. C.L.A. by měla zabránit znovunabírání tuku, blokovat jeho ukládání potlačením aktivity enzymu lipoprotein-lipázy a zároveň zrychlit metabolismus. Tím, že podporuje budování stavby svalové hmoty bet tuku, zvyšuje se tím i bazální metabolismus a tím i větší výdej energie. Někteří odborníci dokonce hovoří o lepším spalování tuků z oblasti břicha. C.L.A. tedy může pomoci zabránit tzv. jo-jo efektu, z kterého máme největší strach, i když z dlouhodobého hlediska je nejjednodušší trvalá změna životního stylu.

Užívání

C.L.A. se doporučuje užívat v cyklech, nejlépe před koncem období, kdy se snažíme o redukci hmotnosti. Je vhodné volit osvědčené výrobce doplňků, aby účinné látky byly v produktu obsaženy v dostatečném množství. HEMA® C.L.A 1000 FORTE v množství 1000 mg obsahuje 80% konjugované kyseliny linolové (C.L.A), což je maximální koncentrace sehnatelná na českém trhu.

Mé zkušenosti

Vyzkoušela jsem balení o 30 kapslích, tedy přesně na měsíc užívání při dávkování 1 kapsle denně. Jelikož je kapsle poměrně veliká a já nejsem schopná polknout ani maličký prášek, kapsli jsem vždy rozkousla a obsah vypila. :o) Chutná podobně jako rybí tuk, snad o něco neutrálněji, dá se to. Za měsíc užívání se mi podařilo při zachování pohybové aktivity a beze změn stravy vyrýsovat postavu a shodit (poravděpodobně z tuků) 2 kila! Teď je to už měsíc po skončení užívání a žádný jojo efekt se nedostavil. Navíc mám i dobrý pocit z toho, že jsem tělu dodala něco dobrého, čeho by se mu přirozenou stravou nikdy nedostalo v dostatečném množství. Takže mohu jen doporučit.

Žádné komentáře :

Okomentovat