pondělí 26. října 2015

Avril - bio dekorativní kosmetika pro každou ženu


Značka Avril k nám přišla z Francie, a to prostřednictvím eshopu NuSpring. A nebyla bych to já, abych se nevrhla do jejího otestování. Avril je značka určená ženám, které mají rády přirozenou krásu, což jsem přesně já. Eshop NuSpring nabízí od Avrilu hlavně dekorativní kosmetiku, ale na oficiálním webu značky jsem našla i nějaké vlasové doplňky a pečující kosmetiku pro vlasy a tělo. K otestování jsem si vybrala dekorativku - podkladový make up v odstínu Naturel a kompaktní pudr v odstínu Nude. A jak u mě tyto produkty uspěly?


Podkladový bio make up v odstínu Naturel

Z popisu u produktu jsem zjistila, že je certifikován jako organický a není testován na zvířatech, jako ostatně všechny produkty značky Avril. Obsahuje bio jojobový olej, který pleť vyživí a hydratuje. Sjednotí barvu pleti v přirozeném odstínu, má dlouhotrvající účinek po celý den a matující úpravu (mírně pudrový efekt).
Mé dojmy: Make-up je velmi jemný, dobře se nanáší, ale pro ještě lepší roztíratelnost doporučuji hlavně na sušší pleť nanést nejdříve nějaký podkladový krém (já tedy dávám krém pod make-up vždy, i když nemám vyloženě suchou pleť). 
po rozetření na ruce

Krytí make-upu je nepatrné, skutečně spíše jen sjednotí tón pleti a nahodí trochu zdravější barvičku, ale právě tato jemnost se mi líbí. Celkový výsledek působí velmi přirozeně, žádná maska. Takže pokud hledáte něco na zakrytí nedokonalostí pleti, tohle asi nebude to pravé. Ale pokud chcete jen podtrhnout přirozenou krásu Vaší pleti a dodat jí dokonalost a svěží barvu, určitě sáhněte po tomto bio make-upu a nebudete zklamány. Neleze do vrásek, neucpává póry a nijak pleť nedráždí. Make-up má matný lehce pudrový finish, takže žádný lesk po nanesení se nekoná. Vydrží skutečně po celý den, pokud si nejdete zaplavat nebo nemáte zlozvyk sahat si ve větší míře na obličej. Za mě tedy pro tento lehký make-up ANO.
30 ml balení koupíte na eshopu NuSpring za 239 Kč, při každodenním použití bych to viděla na výdrž tak na dva až tři měsíce.
Z popisu produktu: sjednocuje tón pleti a dodává jí hydrataci, velmi příjemná a hedvábná textura, má antioxidační vlastnosti díky výtažkům granátového jablka, neobsahuje parabeny, fenoxyethanol, sorban draselný.
Mé dojmy: Trochu jsem zápasila s otvíráním pouzdra, musela jsem použít dost sílu, ale časem se to snad "vyšolíchá". Mrzelo mě, že je pudr dodávám bez jakékoli aplikační houbičky, ale není problém dokoupit jak labutěnku nebo štětec. 
Jinak na mě působil jako klasický kompaktní pudr, hedvábnou texturu v popise jsem moc nezaznamenala. Každopádně po nanesení byl velmi jemný, neprášil, nanesl jen skutečně jemnou vrstvu, nelezl do vrásek a jemně sladil a zmatnil vše, co bylo třeba. S konečným výsledkem jsem byla velmi spokojená, pleť vypadala sametově.
Jelikož mám pleť, která se začíná celkem rychle lesknout, byla jsem mile překvapena, že s tímto pudrem jsem vydržela být nelesklá asi 3 hodiny, což je u mě dá se říct rekord.
Pudr je vhodný na každodenní běžné nošení, kdy opět působí velmi přirozeně, prakticky je okem neviditelný. Další plus vidím v tom, že neobsahuje žádné škodliviny, které by mou pleť zatěžovaly. Takže opět za mě jednoznačně ANO pro tento produkt. Klasické 7 ml balení koupíte v eshopu NuSpring za 219 Kč a jelikož spotřeba pudru je opravdu minimální, vydrží Vám skutečně hodně dlouho, odhaduji to na půl roku až rok.
Oba tyto produkty bych doporučila hlavně těm ženám, které mají rády přirozenost a jemnost v líčení, určitě i mladým slečnám (u kterých především upřednostňuji přirozenost před líčením typu maska) a samozřejmě všem milovnicím bio dekorativní kosmetiky.

Vyzkoušely jste už něco z dekorativky od Avrilu? Jak jste s touto kosmetikou spokojeny? Těším se na Vaše komentáře.

3 komentáře :

  1. Já jsem zatím zkoušela tužku na obočí a řasenku. Velké plus je to, že vydrží opravdu celý den a nemaže se. :-) Navíc řasenka je vhodná i na citlivé oči. Takže já jsme za sebe spokojená :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář, právě mi dochází tužka na obočí, tak třeba vyzkouším právě tu od Avril. :o)

      Vymazat
  2. Přidávám se ke Kris - taky mám od Avril tužku na obočí a je fakt dost dobrá! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat